חיפוש אחר בית דיור מוגן במרכז יכול להיות מאוד מבלבל נוכח שלל האפשרויות הקיימות וההיצע הגדול הקיים בשוק. גם עולם המונחים מבלבל ולא תמיד יודעים מה חשוב יותר ועל מה כדאי לשים את הדגש. במאמר זה נסקור את האפשרויות הקיימות באזור המרכז אך חשוב מכך – נכניס סדר ונפשט את הדברים.
דיור מוגן – הגדרה
דבר ראשון נגדיר מהו דיור מוגן. דיור מוגן מתייחס למעשה ל-2 אפשרויות דיור לגיל הזהב אשר שונות זו מזו בתכלית. דיור מוגן ציבורי אלו בתים שהקצה משרד הקליטה עבור קשישים עולים חסרי דיור שמצבם התפקודי מאפשר להם להמשיך ולחיות בקהילה תחת מסגרת מוגנת של דיור מוגן.
האפשרות השניה שאליה נתייחס בהמשך המאמר הינה מסגרת תומכת לקשישים עצמאיים. בשונה מבית אבות, אין כל פיקוח כיום על בתי הדיור המוגן והם מהווים למעשה מסגרת דיור לכל דבר אשר בנוסף לדיור מעניקים גם מסגרות תומכות, חוגים, העשרה, מסגרת חברתית, מסגרת רפואית תומכת וכו'. הכוונה היא לאפשר לאנשים השוהים בבית הדיור המוגן להמשיך את שגרת חייהם.
דיור מוגן במרכז – קרבה למשפחה
אחד הקריטריונים המשפיעים ביותר על בחירת בית הדיור המוגן הינה הקרבה שלו למשפחה. בצורה כזו ניתן בקלות לבקר את הנכדים, להיפגש בשבתות וכו'. עוד קריטריון שחשוב לבדוק בהקשר הזה הוא הנגישות של המקום מבחינת תחבורה ציבורית ומקומות חניה. לנוחיותכם מצורפים קישורים של סינון בתי דיור מוגן במרכז לפי הערים השונות:
דיור מוגן בתל אביב
דיור מוגן בבת ים
דיור מוגן בקרית אונו
דיור מוגן ברמת גן
דיור מוגן בחולון
דיור מוגן במרכז עם מחלקה סיעודית
לחלק מבתי הדיור המוגן במרכז יש מחלקה סיעודית. החשיבות של המחלקה הסיעודית הינה כאשר חלה נסיגה ביכולת התפקודית ויש צורך בעזרה בפעולות היומיום כגון רחצה או אכילה. חלק גדול מהמחלקות הסיעודיות שנמצאות בבתי הדיור המוגן במרכז מיועדות אך ורק לדיירי המקום ואין אפשרות להיכנס למחלקה באופן פרטי למי שאינו דייר המקום מלכתחילה.